Kamado grillid on tuntud oma mitmekülgsuse ja võimaluse poolest valmistada toitu mitmel erineval viisil. Kana küpsetamisel kamado grillil on mõned erinevad meetodid, mis võivad anda maitsvaid ja mahlakaid tulemusi. Siin on mõned parimad viisid kana küpsetamiseks kamado grillil:
Leegi kohal grillimine – see meetod hõlmab kana küpsetamist otse leegi kohal, mis annab krõbeduse ja suitsuse maitse. Leegi kohalgrillimise jaoks eelsoojendage grill kõrgele kuumusele (200C) ja asetage seejärel kana restile. Küpseta 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni kana on läbi küpsenud ja sellel on grillimisjäljed. Jälgige kana, et vältida üleküpsemist või kõrbemist.
Kaudne grillimine – see meetod hõlmab kana küpsetamist otsesest kuumusallikast eemal, kasutades kamado grilli kaudset küpsetusmeetodit. See meetod sobib ideaalselt suuremate kanalihalõikude jaoks, mis nõuavad pikemat küpsetusaega. Kaudseks grillimiseks eelsoojendage grill keskmisele kuumusele (140C) ja asetage seejärel kana restile, otsesest kuumusallikast eemale.Vajadusel kasuta kivist deflektorit, mis asetatakse süte ja grillimisresti vahele. Sulge grilli kaas ja küpseta 30-40 minutit, kuni kana on läbi küpsenud.
Suitsutamine – Kana suitsutamine kamado grillil lisab lihale täiendava mõnusa suitsuse maitse. Suitsutamiseks eelsoojenda grill madalal kuumusel (100C) ja aseta siis kana restile. Suitsu tekitamiseks lisage puusöele puitlaastud või -tükid. Sulge grilli kaas ja küpseta 1-2 tundi, olenevalt kana suurusest.
Olenemata sellest, millise meetodi valite, kasutage kindlasti lihatermomeetrit, et kana saavutaks enne serveerimist sisetemperatuur 74 °C. See tagab, et kana on söömiseks ohutu ja täiuslikult küpsetatud.
Mõnusat nautimist !