Kala küpsetamine Kamado grillil võib olla suurepärane viis selle õrna maitse ja tekstuuri nautimiseks, andes samas ka suitsumaitset. Siin on mõned näpunäited kala küpsetamiseks Kamado grillil.
Valige õige kalaliik – teatud kalatüübid sobivad grillimiseks paremini kui teised. Tugevamad ja lihakamadkalad, nagu lõhe ja tuunikala, peavad grillil hästi vastu.
Eelsoojendage grill. Enne toiduvalmistamise alustamist soojendage oma Kamado grill soovitud temperatuurini. Enamiku kalade jaoks püüdke temperatuurivahemikku 180 kuni 200 C.
Kasutage õiget küpsetuspinda: kalade jaoks on kõige parem kasutada auguga grillpanni või kalakorvi, et kala ei kleepuks grillrestide külge. Teise võimalusena võite kala mähkimiseks kasutada ka alumiiniumfooliumilehte.
Maitsesta kala soola, pipra ja muude maitsetaimede või vürtsidega, mida eelistad. Kuivamise vältimiseks võid seda pintseldada ka oliiviõli või sulavõiga.
Kala küpsetamine. Asetage kala grillile ja küpseta seda 6–8 minutit mõlemalt poolt või kuni see saavutab sisetemperatuuri 63 C. Vältige kala üleküpsetamist, kuna see võib kala kuivatada ja kaotada oma õrna maitse.
Kui kala on küpsenud, eemalda see grillilt ja serveeri kohe. Lisamaitse saamiseks võite seda kaunistada värskete ürtidega või sidrunimahla pigistamisega.
Üldiselt on parim viis Kamado grillil kala küpsetamiseks valida õige kalatüüp, eelkuumutada grill, kasutada õiget küpsetuspinda, maitsestada kala, küpsetada see õigele temperatuurile ja serveerida kohe. Nende näpunäidete abil saate oma Kamado grilliga nautida maitsvat ja täiuslikult küpsetatud suitsuse maitsega kala.