Veiseliha küpsetamine kamado grillil on suurepärane valik, kuna kamado grillid võimaldavad saavutada madalat ja aeglast küpsetamist, mis annab lihale mahlakuse ja suitsuse maitse.
Jälgides järgmiseid samme. Saab liha olema maitsev ja mahlane.
1. Valmistage ette keraamiline grill.
Süüdake süsi ja laske sellel umbes 20-30 minutit kuumeneda, kuni temperatuur on umbes 110-120 kraadi Celsiuse järgi. Kui söed on valmis võid lisada sütele õunapuu klotse suitsu lisamiseks.
2. Valmistage liha ette.
Valige kvaliteetne veiseliha, näiteks ribi, t-bone või filee. Hõõruge liha soolaga ja laske sellel umbes 30 minutit toatemperatuuril seista.
3. Reguleerige temperatuuri.
Reguleerige kamado grilli õhuvooluavadega, et saavutada soovitud küpsetustemperatuur. Soovitatav temperatuur veiseliha küpsetamiseks on umbes 110-130 kraadi Celsiuse järgi.
4. Küpsetage liha.
Asetage liha otse grillrestile ja sulgege kaas. Küpsetage liha aeglaselt, keerates seda aeg-ajalt, et tagada ühtlane küpsetamine. Küpsetusaeg sõltub liha paksusest ja soovitud küpsusastmest. Umbes 1,5-2 tundi.
5. Kontrollige küpsust.
Kasutage lihatermomeetrit, et kontrollida liha sisetemperatuuri. Soovitatav sisetemperatuur veiseliha jaoks on umbes 65-70 kraadi Celsiuse järgi, see on medium küpsusaste. Kui soovite liha rohkem küpsetada, suurendage sisetemperatuuri vastavalt.
6. Laske lihal puhata.
Pärast küpsetamist eemaldage liha grillilt ja laske sellel umbes 10-15 minutit puhata, et mahlad saaksid ühtlaselt jaotuda.
7. Lõigake ja serveerige.
Lõigake liha viiludeks vastu lihakiudu ja serveerige kohe. Lisage soovi korral juurde maitseained või kastmed.
Naudi oma maitsvat veiseliha, mis on küpsetatud kamado grillil!
Kui Sul ei ole veel seda imelist keraamilist grilli, siis on meil Sulle lahendus.
Kindlasti loe ka selle kohta, kuidas tagada keraamilisele grillile pikk eluiga.